Onda denúncia la discriminació de la Diputació en el repartiment de les ajudes a la rehabilitació

  • L’equip de govern socialista critica que la institució provincial torna a deixar fora a Onda per ser un municipi major de 20.000 habitants

L’equip de govern socialista de l’Ajuntament d’Onda ha denunciat aquest matí la “discriminació de la Diputació en el repartiment de les ajudes econòmiques del Pla Provincial de Conservació i Rehabilitació d’Habitatges, que ha tornat a deixar fora als municipis majors de 20.000 habitants”. El tinent d’alcalde de l’àrea de Territori, Ángel Badenas, ha criticat en roda de premsa l’arbitrarietat del Govern de la institució provincial, “que de nou ha donat l’esquena als onders, tal com ja va succeir amb els Plans Provincials d’Obres i Serveis, creant distincions entre ciutadans de primera i de segona”. Coincidint amb l’opinió d’alcaldes d’altres poblacions, Badenas sospita que “aquesta discriminació pot tenir la seva lògica després de les passades eleccions, perquè aquests municipis que fins ara sí que eren dignes de rebre ajudes per part de Diputació, quan eren governats pel Partit Popular, ara, que tenen governs d’esquerra, ja no tenen dret a elles”.

170216 RP Ángel Badenas Ayuntamiento Onda

Així mateix, les bases publicades en el BOP 18 d’11 de febrer reflecteixen segons Badenas “la falta d’imaginació de la Diputació a l’hora de redactar-les, ja que segueixen el patró de les ajudes que l’Ajuntament d’Onda va publicar en 2015”. En aquest sentit, el regidor socialista no entén com el govern provincial destina només 400.000 euros per a tots aquells pobles de Castelló amb una població inferior a 20.000 habitants, quan l’Ajuntament d’Onda va consignar 500.000 euros per a la ciutat”. Badenas ha lamentat que, “aquesta còpia roïna del projecte onder, es dirigeix només a la conversació i rehabilitació d’habitatges habituals, quan en Onda hem donat un pas més ampliant les bases perquè més ciutadans es puguen beneficiar de les ajudes per a la rehabilitació d’edificis, estiguen habitats o no”. En aquest sentit, el tinent d’alcalde ha destacat que “la seguretat dels nostres immobles i la dels veïns que passegen pels nostres carrers es garanteix actuant sobre tots els edificis i no únicament sobre els habitats”.

D’altra banda, Ángel Badenas ha denunciat que aquestes ajudes, a més de condicionar-les a municipis amb una població per sota dels 20.000 habitants, es concediran fora de la que marca la LOTUP i la LLEI 8/2013 de 26 de juny, que obliga a aquells titulars que pretenguen acollir-se a aquestes ajudes a realitzar un informe d’avaluació d’edificis, almenys, cada deu anys.

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Onda creu en “la vertebració de la nostra província” i espera que la institució provincial modifique les bases d’aquestes ajudes. “Entenem que la Diputació ha d’actuar per millorar la situació de tots els que habitem en aquesta província i no sols es recorde de nosaltres per pagar”, ha manifestat Badenas.

Mentre estan a l’espera que la Diputació incloga a Onda en unes noves bases, els socialistes d’Onda posen a disposició dels onders un potent Pla de Rehabilitació d’Habitatges i Edificis, com a motor per a la creació d’ocupació. “Les subvencions previstes per a aquesta convocatòria tenen un pressupost inicial de 250.000 euros, que es podria ampliar si fóra necessari”, ha recordat Badenas.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.