Onda agilitza els tràmits per lluitar contra la pobresa energètica i aconseguir ajudes de lloguer social

  • La ciutat es va adherir al gener al Pla del Consell per assegurar que cap família ondera es quede sense llum ni aigua en la seva llar i també sol·licita ajudes destinades al pagament del lloguer per a les famílies i col·lectius més vulnerables

La tinent d’alcalde de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat que el consistori està agilitzant els tràmits per lluitar contra la Pobresa Energètica a través del Pla del Consell de Ximo Puig per garantir que cap família ondera es quede sense aigua o llum en les seves llars per no poder afrontar els costos de la factura energètica.

MC Aguilella Ayuntamiento Onda

En aquesta línia, Aguilella ha explicat que, després d’adherir-se a la xarxa autonòmica contra la Pobresa Energètica, el passat 22 de gener l’Ajuntament va enviar les primeres 20 sol·licituds, convertint-se Onda en la primera ciutat de la Comunitat Valenciana a presentar documentació per tramitar les ajudes. “Compromesos amb assegurar la igualtat dels drets dels onders, des de l’equip de govern socialista ens hem proposat que no hi haja cap família sense subministrament de llum, gas o aigua per no poder pagar el rebut. Per això, cada setmana continuem treballant amb els tècnics municipals de l’àrea de Servicis Socials i les distintes organitzacions locals que estan en contacte diari amb les veïns del municipi més desprotegits per seguir lluitant contra la pobresa, ara amb el respatler de la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori”, ha assenyalat Aguilella.

D’aquesta manera, l’Ajuntament d’Onda ja ha comunicat a la Conselleria els primers casos de famílies o persones en situació de vulnerabilitat detectats en Onda perquè no se’ls suprimisca el subministrament elèctric, alhora que ha iniciat els tràmits de les ajudes destinades al pagament del lloguer per a les famílies i col·lectius més exclosos. La tinent d’alcalde ha recordat que l’Ajuntament també ha posat en marxa l’Oficina d’Intermediació Hipotecària. A través d’un conveni entre el consistori i el Col·legi d’Advocats de Castelló, tots els dimarts està oberta des de les 9.30 i fins a les 13.30 hores en la tercera planta del Centre d’Ocupació i Cultura. “Amb aquest servei gratuït als veïns del municipi pretenem aportar confiança i seguretat a totes aquelles famílies onderes que es vegen immerses en una situació de desdonament, evitant amb la seva gestió aquest extrem”, ha conclòs Mari Carmen Aguilella.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.