L’OMIC d’Onda dóna resposta a gairebé 500 expedients de reclamació

• La majoria de reclamacions que va atendre l’any passat l’Oficina situada en la planta baixa de l’Ajuntament estan relacionades amb telecomunicacions, seguides per un percentatge molt inferior per entitats financeres

d

El tinent d’alcalde de l’àrea de Comerç de l’Ajuntament, Ángel Badenas, ha informat que l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor d’Onda (OMIC), ubicada en la planta baixa del consistori, ha resolt en 2015 gairebé 500 expedients de reclamació. Així es desprèn de la memòria anual del servei gratuït d’informació i assessorament als usuaris i consumidors sobre infraccions en matèria de consum.
Igual que en anys anteriors, les reclamacions relacionades amb les telecomunicacions lideren el rànquing dels onders (181), seguit de les reclamacions sobre entitats financeres (35), habitatge (31) o segurs (29). Així mateix, l’informe revela un augment considerable de la presentació dels fulls de reclamacions, que des de l’OMIC es remeten al servei Territorial de Consum de Castelló i que són una prova de la conscienciació a nivell ciutadà d’exercir els seus drets.
De la totalitat dels expedients tramitats, 79 s’han resolt en arbitratges de la Junta Arbitral de Consum (JAC), la qual cosa han convertit a Onda en la segona població de la província de Castelló que més juntes ha interposat, superant poblacions amb molts més habitants i consolidant els serveis prestats.
Badenas ha assenyalat que Onda disposa d’aquest servei gratuït per als consumidors mitjançant l’assessorament d’un advocat de la Unió de Consumidors de Castelló, que atén les consultes els dimarts de 16.30 a 18.30 hores, i els dijous i divendres de 9.30 a 13.15 hores, i compta amb una aportació de l’Ajuntament de més de 12.000 euros.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.