L’Ajuntament d’Onda reforça la prevenció sobre Educació Viària entre 1.400 escolars

  • La Policia Local comença el seu Pla Anual d’Educació Viària per a escolars que s’impartirà durant tot el curs per mitjà de formació pràctica i teòrica

Aproximadament 1.400 alumnes onders de primària i secundària participen en un nou curs escolar en què agents de la Policia Local d’Onda els impartixen educació viària per mitjà de classes teòriques, sent els de Primària els que a més realitzen pràctiques externes en el circuit d’educació viària situat al costat del Casal Jove i els de primer i segon d’ESO els que realitzaran un passeig guiat per la ciutat, prestant especial atenció a l’encreuament de carrers amb pas de vianants i semàfors. Les classes teòriques s’impartixen des de la primera setmana de febrer mentre que la fase pràctica començarà a partir del mes d’abril.

La regidora de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella ha destacat la importància d’aquest pla i la labor pedagògica que realitza la Policia Local. Així mateix, ha ressaltat que, “amb aquesta formació adaptada a cada grup escolar, l’Ajuntament d’Onda pretén introduir el concepte de seguretat viària en l’àmbit educatiu per fomentar entre els menors bons hàbits en la via pública, prevenir accidents de tràfic i ensenyar-los a ser bons vianants o viatgers. Tot això sense oblidar el coneixement dels senyals del seu entorn així com informar-los sobre els riscos derivats de conductes vials incorrectes”.

Per la seua banda, l’Intendent Principal de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha informat que el mètode didàctic que s’utilitza en els centres combina l’explicació teòrica amb la projecció de vídeos, “de manera que els xiquets poden tindre un coneixement més precís, alhora que entretingut i didàctic, de les normes d’Educació Viària”. En concret, aquestes normes fan referència a aspectes cívics per tenir un adequat comportament a la ciutat. En aquest sentit, Izquierdo ha indicat que la Direcció de Policia pretén “fomentar la formació d’una consciència entre els escolars, sobretot en allò que s’ha relacionat amb el món del tràfic”. A més, amb aquesta iniciativa, “es busca aconseguir una eficaç base d’actuació ciutadana, formant part de l’educació social dels escolars, alhora que la policia intenta crear hàbits i actituds positives de convivència, qualitat mediambiental i seguretat viària entre els escolars del municipi”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.