L’Ajuntament d’Onda protegeix als més vulnerables a través del conveni amb Quisqueya

  • El consistori inverteix en l’Associació Quisqueya 58.000 euros per garantir l’atenció als onders en risc d’exclusió

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha signat aquest matí el conveni de col·laboració amb la ONG Quisqueya per “garantir l’atenció dels onders en risc d’exclusió social”. Amb una inversió de 58.000 euros, l’Ajuntament d’Onda col·labora amb la ONG per treballar conjuntament en accions que protegisquen a les persones més desfavorides de la ciutat i per a coordinar els seus programes, activitats i serveis amb els serveis socials municipals.

150216 Firma convenio Quisqueya Ayuntamiento Onda Ximo Huguet

Concretament, gràcies a aquest finançament, l’Associació Quisqueya oferirà assessorament legal a les famílies onderes que presenten problemàtiques d’índole social, en col·laboració i coordinació amb el programa municipal ‘Onda Inserta’, oferint també suport als desempleats en risc d’exclusió. De la mateixa manera, la ONG destinarà aquesta ajuda que li concedeix l’Ajuntament d’Onda al manteniment i equipament del Centre Social Quisqueya, annex a la Parroquia San Bartolomé, mantenint els serveis i activitats de dinamització que organitza per a col·lectius, famílies i persones en risc. Així mateix, l’ajuda possibilitarà que des del Centre de Dia es programen activitats per a menors amb dificultats d’integració i s’executen programes complementaris com l’Espai Familiar’, l’Escola de Pares i el Campament Quisqueya. A més, el conveni firmat també pel president, Daniel García, assenyala que amb aquest finançament es mantindrà i equiparan els pisos d’acollida temporals per a dones víctimes de violència de gènere i familiars.

Política social del govern socialista

D’aquesta manera, Huguet ha assegurat que “l’equip de govern manté les ajudes destinades a l’atenció social fent un gran esforç per fomentar la igualtat entre tots els veïns del municipi”. En aquesta línia, la tinent d’alcalde de Serveis Socials de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, que també ha estat present en la signatura del conveni, ha recordat que en el mes de juliol de 2015 l’alcalde va signar un altre conveni de col·laboració amb la ONG Quisqueya per cobrir les necessitats bàsiques de 60 menors a través del servei que presta la Parroquia San Bartolomé de menjador infantil durant l’època estival.

“Malgrat la situació econòmica heretada de l’anterior equip de govern popular, l’alcalde d’Onda va intensificar esforços i va mostrar la seva sensibilitat en la lluita contra l’exclusió social”, ha destacat Aguilella. Per a això, l’Ajuntament ha invertit 36.720 euros, que serveixen per assegurar a aquests menors derivats de Serveis Socials la modalitat de jornada completa, de dilluns a divendres, incloent-hi el desdejuni, el menjar i el berenar, així com les activitats que realitzen durant els mesos de juny, juliol i agost.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.