L’Ajuntament d’Onda forma a aturats amb un curs de treballs en altura i espais confinats

  • L’equip de govern reforça les oportunitats de trobar treball als veïns del municipi amb un curs especialitzat que compta amb una part pràctica amb exercicis de simulacres

13 onders aturats finalitzaran aquesta setmana el primer curs de ‘Treballs en altura i espais confinats’ que s’està impartint des del 22 de febrer en l’aulari formatiu del Monteblanco.

El curs de 36 hores que ofereix l’Ajuntament pretén que aquests alumnes coneguen totes les tècniques de treball, procediments i dispositius necessaris per a la realització de labors en altura i espais confinats amb total seguretat. Concretament, els veïns del municipi han après a planificar un treball d’aquestes característiques abans de realitzar-ho i a executar-ho amb seguretat, alhora que se’ls ha instruït per realitzar accions d’evacuació i rescat en el cas que es produïra un accident. Així mateix, en el curs d’espais confinats s’estan detallant els procediments específics per a la realització del treball amb més seguretat, així com mesuraments interiors de gasos prèvies a l’entrada de l’espai confinat, tècniques de ventilació i bufat, i actuació en cas d’emergència.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha destacat que “l’equip de govern liderat per Ximo Huguet està instaurant noves millores per ampliar l’oferta del programa Onda Inserta i que els alumnes tinguen més possibilitats per   accedir al món laboral. És per aquest motiu que el curs s’ha adaptat als requisits sol·licitats per les empreses ocupadores del sector que participen en el programa”. En aquesta línia, Badenas ha informat que, “per reforçar les oportunitats de trobar treball, el curs ha comptat amb una part important de pràctiques”. Els alumnes han realitzat exercicis de simulacre per als quals se’ls ha dotat d’un equip i material complet de treball, igual que simuladors d’altura i espais confinats on les pràctiques realitzades s’assemblen a una situació real de treball. D’aquesta manera, el tinent d’alcalde ha assenyalat que, “una vegada superat el curs, l’alumne té les habilitats i els coneixements suficients per ocupar un lloc de treball en aquest sector, la qual cosa els permetrà una ràpida adaptació a la vida laboral”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.