L’Ajuntament d’Onda crea una comissió especial per impulsar la transparència

• El Ple aprova la constitució d’una comissió de la qual formaran part els partits polítics amb representació en el consistori

L’Ajuntament d’Onda ha aprovat en el Ple celebrat aquesta vesprada la constitució d’una Comissió Informativa Especial de Transparència, de la quan van a formar part els sis partits polítics que compten amb representació en el consistori i que té com a objectiu convertir al d’Onda en un ajuntament més transparent i facilitar a tots els veïns del municipi l’accés a la informació.
Amb l’acte de constitució d’aquesta comissió s’ha donat compliment al compromís de l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, destinat al fet que “la transparència siga una de les màximes d’aquest equip de govern” i complint així amb el pacte d’investidura subscrit amb els grups polítics Compromís, OSSP i Esquerra Unida. En aquesta línia, l’alcalde ha recordat el gran esforç que està fent l’equip de govern per “desbloquejar la informació que durant la passada legislatura era opaca, obrir les portes de l’Ajuntament a tots els veïns i fomentar la política de proximitat traslladant l’administració pública a la població a través de la campanya L’alcalde al barri”.
Segons ha transmès l’alcalde d’Onda, “es tracta d’un pas més per millorar la transparència de la institució perquè l’objectiu d’aquesta Comissió serà el desenvolupament d’una ordenança municipal per reforçar la transparència de l’activitat pública i garantir l’accés a aquesta informació, complint a més amb la llei estatal”. En aquest marc, en el Ple del mes de gener es va aprovar l’adhesió de l’Ajuntament a l’acord del Ministeri d’Hisenda i Administracions Públiques, i la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) per al desenvolupament de la llei de transparència.
Dins d’aquesta nova política a Onda que aposta per la transparència i la proximitat amb els ciutadans, l’equip de govern pretén continuar avançant incloent millores a la pàgina Web del consistori. En aquests primers mesos de govern, l’equip de govern publica en www.onda.es totes les factures aprovades en Junta de Govern i ha inclòs l’agenda de l’alcalde amb l’objectiu de fer de l’Ajuntament d’Onda una “Administració de cristall” i convertir la web en una finestra pública al servei dels onders.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.