L’Oficina d’Intermediació Hipotecària d’Onda atén a més de 40 famílies en 3 mesos

  • L’alcalde Ximo Huguet valora de forma molt positiva l’inici d’aquest servei gratuït que l’Ajuntament posa a disposició dels onders per evitar que siguen desnonats

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha valorat molt positivament els primers resultats de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària (OIH). Després de la seva posada en marxa fa tan sols tres mesos, ja ha assessorat a 40 famílies d’Onda que no poden fer front als préstecs hipotecaris.

190216 Ximo Huguet alcalde de Onda

A través del conveni firmat entre l’Ajuntament i el Col·legi d’Advocats de Castelló, el consistori posa a disposició dels veïns del municipi un servei d’assessorament gratuït, tots els dimarts de 9.30 a 13.30 hores a la Casa de la Cultura, per evitar els desnonaments.

L’alcalde d’Onda ha assegurat que “aquest nou servei està aportant confiança i seguretat a totes aquelles famílies onderes immerses en una situació de desnonament, evitant amb la seva gestió aquest extrem”. Concretament, Huguet ha informat que d’aquests primers 40 casos, deu famílies han sol·licitat assessorament jurídic general, dos han aconseguit paralitzar el llançament hipotecari a través dels advocats de l’OIH, altres dos casos més avançats s’han derivat a un advocat d’ofici, dues persones han aconseguit un lloguer social i s’han produït dues dacions en pagament. La resta de consultes corresponen a seguiments de deutes hipotecaris o a assessorament d’una altra índole relacionat amb l’habitatge.

Així mateix, l’alcalde d’Onda ha recordat que “els advocats de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària està en coordinació permanent amb els bancs locals, com una via més per a frenar els desnonaments o oferir solucions als ciutadans que tenen dificultats per atendre el pagament de l’habitatge”.

A través d’aquest servei, l’alcalde d’Onda ha complit amb un dels seus compromisos inclosos en el programa de govern i ofereix un servei públic d’interès social i de gran necessitat per a la ciutadania. “Molts onders ho venien demandant des de la passada legislatura perquè es veien abocats a abandonar els seus habitatges per no poder fer front al pagament d’una hipoteca”, ha assenyalat Huguet, qui ha mostrat la seva satisfacció per la posada en marxa “d’aquest servei que serveix perquè aquestes famílies no hagen d’arribar a aqueix extrem gràcies al servei d’assessorament gratuït”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.