Alumnes de quart de Primària mostren ‘Els Oficis’ en el Museu del Taulell

  • Fins al 13 de març es pot visitar l’exposició que recull els treballs de més de 300 xiquets i xiquetes d’Onda emmarcats en el programa d’activitats ‘Al voltant dels taulells’

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha inaugurat aquesta vesprada en el Museu del Taulell l’exposició ‘Els Oficis’ elaborada pels alumnes de quart de Primària dels col·legis de la localitat.

Fins al 13 de març es podrà visitar en el centre museístic el treball de més de 300 alumnes que han participat en aquesta nova edició. Gràcies a aquest taller, els escolars han visitat l’exposició permanent de taulellets que alberga el Museu junt amb un educador, han analitzat l’evolució del taulellet i han comprovat com els dissenys han variat depenent de l’època en què es trobaven. Així mateix, han prestat especial atenció a l’exposició ‘L’Etnologia industrial del taulellet’, per aprofundir en els oficis vinculats a la indústria. També, els alumnes han rebut en el taller de l’Escola de Ceràmica del Museu una explicació de les tècniques que s’utilitzen per decorar els taulellets i després han passat a la pràctica realitzant els seus propis dissenys inspirant-se en els oficis.

Aquesta mostra està inclosa al programa ‘Al voltant dels taulells’, que ensenya a l’alumnat del municipi algunes pautes per entendre el curs de la història de la ceràmica tradicional. Aquest complet programa d’activitats mostra a quasi 900 jóvens d’Onda, en diferents etapes educatives, unes experiències que combinen l’educació reglada amb l’educació del Museu durant la seva formació escolar. El cicle es completa amb l’activitat ‘Sotabalcons’, que realitzen els escolars de sisè de Primària durant el tercer trimestre.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.