Onda presenta els últims projectes premiats Alfa d’Or de la mà de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre

  • Amb motiu de la 40 edició dels Premis Alfa, la SECV presenta en el Museu del Taulell un catàleg elaborat conjuntament amb l’Ajuntament d’Onda  

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, acompanyat del president de la Societat Espanyola de Ceràmica i Vidre (SECV), Miguel Campos; del vicepresident de la societat, Jaime J. Sánchez; i del director del Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, Vicent Estall; ha presentat el catàleg que edita la SECV amb motiu de la XL edició dels Premis Alfa d’Or, elaborat junt amb l’Ajuntament d’Onda.

Aquesta separata recull els projectes premiats en les últimes cinc edicions (del 2011 al 2015) i completa així els anteriors catàlegs que han elaborat conjuntament les dos entitats sobre els Premis Alfa d’Or. L’alcalde d’Onda ha explicat que aquesta col·lecció “recopila l’evolució d’aquest reconegut guardó de la indústria ceràmica i mostra tots els projectes que han sigut premiats des de 1977 fins a 2016 i, per consegüent, mostra l’evolució de la indústria del taulell en les últimes quatre dècades”.

Huguet ha aprofitat la roda de premsa d’aquest matí per felicitar públicament a la SECV pels seus “40 anys premiant la innovació ceràmica”, alhora que ha agraït que concedisca al Museu del Taulell ‘Manolo Safont’, situat en l’epicentre del ‘Clúster ceràmic’ espanyol, el depòsit permanent de la Col·lecció Premis Alfa d’Or, “perquè fora preservada, estudiada i exposada en Onda, al mateix temps que enriquida amb els nous treballs premiats en cada edició i amb tota la documentació, memòries i actes del jurat que es van generant any rere any”.

Auesta completa col·lecció té com a objectiu convertir-se en font d’estudi per a investigadors i és origen d’inspiració i de transmissió de coneixements per a professionals i experts, així com un espai de delit per a visitants del Museu. D’aquesta manera, els Premis Alfa d’Or s’han constituït com a mostra estable dins del Museu del Taulell amb un espai propi, on es presenten al públic un total de 179 projectes amb les seves respectives peces contemporànies, que han marcat fites en la història recent del taulell i que contribuïxen a complementar l’exposició permanent del Museu dedicada a l’evolució del mateix. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Onda se sent orgullós de poder participar en la seva preservació, quelcom que per a l’alcalde “no hagués estat possible sense l’esforç i tenacitat de tanta gent i institucions implicades. A totes elles agraïm el seu treball, en especial a les empreses i autors participants en cada edició per la seva labor compromesa amb la innovació; a Cevisama pel suport incondicional i marc idoni de difusió i presentació dels Alfa; i a la SECV, als seus els seus socis i professionals, per organitzar i donar continuïtat durant tant temps a aquest projecte de referència mundial”.

El pròxim 1 de febrer en Fira València tindrà lloc la cerimònia d’entrega dels premis Alfa d’Or 2016. La SECV entregarà 4 premis: un a la maquinària i tres a la resta d’activitats relacionades amb la ceràmica que tenen presència en Cevisama, com cada any parell. El vicepresident Jaime J. Sánchez ha destacat que enguany hi ha hagut un important repunt quant a projectes presentats per als premis el que fa augurar un remunte de les empreses de la província, que es troben amb més ànim per presentar projectes d’innovació”

Onda recolza al sector ceràmic en Cevisama

Onda recolzarà al sector ceràmic en Cevisama en aquesta nova edició que se celebra de l’1 al 5 de febrer. A través d’un estand de la Diputació, l’Ajuntament d’Onda i el Museu del Taulell estaran presents “com a exemple de col·laboració entre diferents administracions per un sector fonamental per a la província i per a un poble com el nostre, del taulell per excel·lència”, i ha indicat que presentaran diverses iniciatives en l’estand “per continuar amb la intensa labor que estem fent pel sector”. Així ho ha assegurat aquest matí en la presentació del projecte ‘Ceràmica de Castelló’ que canalitzarà a través de la Diputació totes les iniciatives que s’estan portant des de les més importants institucions de la província a nivell ceràmic per impulsar la innovació i protegir un sector clau en l’economia provincial.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.