Onda presenta el calendari fiscal de 2016 que inclou una baixada d’impostos i bonificacions

  • Els veïns del municipi notaran enguany una disminució de la pressió fiscal amb la rebaixa de l’IBI i les tarifes reduïdes de les activitats formatives, mentre que les empreses es beneficiaran de múltiples bonificacions per seguir creant ocupació

La regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha presentat el calendari fiscal de 2016. Aquest és una ferramenta amb la qual els onders poden conèixer quins són els impostos municipals, el període de pagament, les entitats de crèdit col·laboradores en la recaptació de tributs i altres ingressos municipals del consistori, així com les distintes bonificacions.

110116 Presentación Calendario Fiscal 2016 Silvia Cerdà Ayuntamiento Onda

El calendari fiscal, que està disponible tant en les instal·lacions municipals com a la web www.onda.es, presenta enguany com principals novetats una important rebaixa de la pressió fiscal com la disminució de l’IBI, que passa del 0,80 al 0,72, o la reducció de les taxes per prestació d’activitats formatives. Així mateix, les empreses també rebran beneficis fiscals per a la contractació o la bonificació del 95% de l’IBI per als negocis que s’instal·len en el centre històric protegit.

D’aquesta manera, l’equip de govern liderat per Huguet demostra la bona gestió que està realitzant des de la seva entrada a l’Ajuntament. “Gràcies a una gestió eficaç i responsable”, els onders es beneficiaran enguany d’una rebaixa de l’IBI del 0,80 al 0,72. En aquest sentit, Cerdà ha recordat que “l’equip de govern popular va pujar un 10% l’IBI a les famílies d’Onda passant d’un tipus impositiu del 0,80 al 0,88 i durant tres anys va agreujar la situació dels veïns del municipi amb retalls i una pujada indiscriminada de l’impost”.

De la mateixa manera, l’Ajuntament ha reduït per a aquest exercici la taxa de les activitats formatives del municipi per a persones que es troben en situació de desocupació. “Fugint de l’afany recaptatori i amb l’objectiu de fomentar l’aprenentatge entre els onders i combatre les xifres de l’atur, l’equip de govern posa en marxa aquesta acció que facilita l’accés a una àmplia oferta formativa que presenta el consistori”, ha destacat Silvia Cerdà. Concretament, aquesta nova rebaixa fiscal consisteix a introduir en l’article 4, junt amb els majors de 65 anys i discapacitats, que ja gaudeixen d’una tarifa reduïda en la Taxa, a les persones que es troben en situació de desocupació com a mínim durant 6 mesos de forma ininterrompuda. De la mateixa manera, la modificació també contempla que s’aplique la tarifa d’empadronament per a aquells sol·licitants que procedeixin de municipis que hagen firmat el corresponent conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda en matèria formativa.

Tot això se suma a l’aplicació de la Llei 13/2015 sobre modificació del Cadastre en la valoració de sòls urbanitzables, que permetrà que el sòl urbà que s’ha quedat sense un desenvolupament passa a ser considerat com a sòl rústic a efectes cadastrals, amb el conseqüent estalvi per al contribuent. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Onda ha traslladat ja la informació corresponent sobre les zones que poden beneficiar-se d’aquesta rebaixa i està a l’espera de la resolució per part de Gerència de Cadastre, que suposa una disminució estimada dels ingressos per al consistori de prop de 700 mil euros.

Bonificacions per a les empreses per seguir creant ocupació i dinamitzar la ciutat

Així mateix, enguany l’actual equip de govern presenta com a novetat la bonificació del 95 % l’IBI als negocis que s’instal·len en el centre històric i complisquen una sèrie de requisits referents a la ubicació, una antiguitat de 50 anys i estar inclosos dins del Catàleg de Protecció Integral. Amb aquesta mesura fiscal, “aconseguirem dinamitzar econòmicament la zona i ajudar, en la mesura que siga possible, a les empreses que s’ubiquen en el conjunt històric de la població, que va ser declarat Conjunt Històric Artístic l’any 1967 i declarat com Bé d’Interès Cultural”, ha explicat Cerdà. Per a l’equip de govern socialista, la dinamització econòmica del conjunt històric “és una prioritat durant aquests pròxims anys, per això a més d’aquesta mesura estem treballant en un pla de Rehabilitació que puga beneficiar al major nombre de propietaris”.

Les empreses que aposten per la contractació de desempleats onders també aconseguiran bonificació. Els percentatges d’aquests beneficis estaran en funció de quin siga l’increment mitjà de la plantilla, podent aconseguir fins al 50%. De la mateixa manera, rebran una bonificació del 50% aquelles empreses que aposten per l’energia a partir de sistemes de cogeneració.

Llocs i formes de pagament

Finalment, la regidora d’Hisenda de l’Ajuntament d’Onda, Silvia Cerdà, ha informat que el pagament dels tributs podrà efectuar-se per mitjà de qualsevol de les següents formes. Per mitjà de la domiciliació bancària en comptes oberts en entitats finançares; en les oficines de les entitats de crèdit col·laboradores en la recaptació de tributs i altres ingressos municipals de l’Ajuntament d’Onda; o amb targeta de crèdit o dèbit de qualsevol entitat bancària a través del Terminal de Punt de Venda Virtual (TPVV), des de l’enllaç “Recaptació municipal” a la web de l’Ajuntament (http://ajuntament.onda.es/web/guest/recaudacion-municipal).

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.