Onda inicia les obres del Workout amb la remodelació del parc 8 de Març

  • L’equip de govern, en la seva aposta per aconseguir una ciutat enfocada a l’esport i a la salut, construeix una zona d’exercici de 500 metres quadrats per entrenar a l’aire lliure
  • El parc inclou elements per a persones amb mobilitat reduïda, una nova forma d’integració social a través de l’esport PARA-WORKOUT

La regidora d’urbanisme de l’Ajuntament d’Onda, Marta Piquer, ha anunciat que el consistori ha iniciat aquesta setmana les obres de la segona fase de remodelació del Parc 8 de Març, junt amb les dos pastilles centrals pendents de pavimentar del carrer Joan Fuster, la qual cosa suposa una inversió de 200 mil euros.

La mercantil Construcciones Francés, SA., encarregada de dur a terme l’obra, ha subcontractat a les empreses locals Construcciones José XXI i Transportes Vilar-Palau, per a determinats treballs, com és el cas de la pavimentació del carrer Joan Fuster o el moviment de terra.

El projecte de millora d’aquesta obra consisteix en la creació d’un aparcament, una zona verda, la pavimentació de la mitjana del carrer Joan Fuster amb ceràmica que evitarà les molèsties de brutícia que provoca la terra, i la instal·lació d’un Street Workout, que permetrà als onders realitzar exercici al carrer, tal com havien demandat molts veïns del municipi. En aquest sentit, Piquer ha destacat que, a més de pavimentar el carrer Joan Fuster, s’ampliarà el mobiliari i es reforçarà la senyalització per augmentar la seguretat dels vehicles i vianants.

Respecte al Workout, Piquer ha explicat que, per al seu disseny, un equip d’enginyers ha seguit les recomanacions d’atletes professionals nacionals i internacionals i ha tingut en compte els requisits de l’Associació Cultural de Gimnàstica Funcional d’Onda. Concretament, s’han distribuït els equipaments en diferents zones per realitzar diferents tipus d’entrenament i prevenint el seu ús per a esdeveniments, a més d’incloure alguns elements per a persones amb mobilitat reduïda, “una forma d’integració social a través de l’esport anomenat PARA-WORKOUT”, ha afirmat la regidora d’urbanisme. Els futurs usuaris d’aquesta disciplina han mostrat a l’equip de govern la seva satisfacció per poder comptar en la localitat amb una instal·lació de 500 metres quadrats que “els permetrà gaudir d’aquest esport urbà a l’aire lliure i que a més serà un punt de trobada entre els onders”.

La zona destinada a l’exercici comptarà amb aparells de gimnàstica d’alta qualitat, especialment pensats per a la disciplina coneguda com a calistènia, així com equipaments PARA-Kenguru PRO per a l’esport PARA-WORKOUT. A la zona verda es desenvoluparan camins que permeten el passeig, així com el descans a l’ombra d’arbres autòctons i amb baixes necessitats d’aigua, la qual cosa suposarà una continuació en l’aposta de l’equip de govern per la xerojardinería.

D’aquesta manera, l’equip de govern dóna resposta a les necessitats d’ampliació de les instal·lacions esportives per fer exercici a l’aire lliure. Per últim, Piquer ha recordat el compromís dels socialistes per aconseguir que “Onda siga una ciutat enfocada a l’esport i casrdiosaludable”, pel que continuen realitzant accions que fomenten la pràctica de l’esport a la ciutat.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.