L’Ajuntament d’Onda fomenta la lectura entre els alumnes més joves

  • ‘La Bibli a la teua classe’, ‘Book trailer’ i ‘Bebeteca’ són tres de les activitats que la biblioteca ofereix per enriquir les oportunitats d’aprenentatge de l’alumnat i potenciar la lectura entre els onders

L’Ajuntament d’Onda, a través de la biblioteca, continua apostant per fomentar la lectura entre els més joves del municipi i aconseguir despertar en l’alumnat onder l’interès per l’aprenentatge.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha anunciat que avui s’ha posat en marxa l’activitat ‘La Bibli a la teua classe’, enfocada als alumnes de guarderies, cicles infantils i Primària. Aproximadament 1600 onders podran beneficiar-se d’aquest nou projecte que pretén enriquir les oportunitats d’aprenentatge de l’alumnat oferint-li material bibliogràfic divers i diferent dels llibres de text. En aquest sentit, Ribes ha assenyalat que “el projecte s’adapta a les necessitats dels col·legis i, per tant, pot arribar a tot l’alumnat d’Onda”. De fet, la regidora d’Educació espera “una reeixida resposta per part dels docents i que els alumnes de Secundària també desitgen acollir-se a aquesta nova activitat”.

Com una estratègia de desenvolupament i foment de la lectura, la biblioteca ha creat 6 maletes viatgeres que funcionen com un préstec bibliotecari trimestral. Cada maleta està centrada en una matèria de la quals apareixen en el currículum dels col·legis i conté llibres destinats a una determinada edat. D’aquesta manera, la biblioteca es trasllada als centres escolars d’Onda a través de maletes definides en funció de les necessitats temàtiques i informatives de la comunitat a els qui van dirigides. Tal com ha informat Ribes, els alumnes de 1r i 2n de Primària disposaran d’una maleta de ciències i una altra intercultural; els alumnes del cicle infantil tindran accés a la maleta de plantes, de la por i la granja; i per a les guarderies, la biblioteca ha preparat una maleta especial amb llibres adaptats pels més menuts. La primera d’elles ja està en camí i els alumnes del col·legi Mestre Caballero seran els primers a gaudir d’aquesta iniciativa municipal.

A més d’aquesta activitat, durant el mes de gener han començat dos més dirigides a potenciar la lectura entre els més joves. Els dimarts a les vesprades és el torn de l’activitat ‘Book trailer’ que combina el teatre i la llengua anglesa per a l’alumnat de 3r a 6è de Primària i que pretén reforçar els coneixements d’anglès adquirits en el col·legi a través del joc i la diversió que s’aconseguixen utilitzant la interpretació. Així mateix, els dimecres i divendres té lloc una de les activitats més destacades que ofereix la biblioteca, la ‘Bebeteca’. Aquest programa introdueix als bebès al món dels llibres a través de cançons, sons o llibres de tela o cartró.

Ampliació d’horaris per exàmens

A més, l’Ajuntament d’Onda ha activat aquest mes la major ampliació horària de la biblioteca municipal per atendre el període d’exàmens dels estudiants del municipi. Fins al 29 de gener i per atendre als estudiants en aquesta època, la biblioteca amplia el seu horari des de les 9 hores fins a les 00 hores de la nit de dilluns a divendres, mentre que els dissabtes l’horari és de 10 a 14 hores i de 17.30 a 20.30 hores, i el diumenge de 16 a 20.30 hores, oferint fins a 91 hores i mitja a la setmana d’obertura al públic. La regidora d’Educació Encarna Ribes ha recordat que la biblioteca d’Onda va ser una de les primeres a oferir aquest servei i continua sent una de les quals més horari ofereix de tota la Comunitat Valenciana.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.