Els alumnes del Taller d’Ocupació realitzen les seves pràctiques conservant i millorant Onda

  • L’equip de govern socialista té en marxa aquest programa amb una inversió superior als 330.000 euros i que dóna treball i formació durant nou mesos a 24 veïns de la localitat

Els alumnes del Taller d’Ocupació d’Onda del mòdul ‘Activitats Auxiliars en Conservació i Millora de Montes’ estan realitzant aquests dies les seves pràctiques en una parcel·la municipal. En concret, els alumnes han pres un contacte de veritat amb el treball forestal, començant la poda dels arbres i el desbrossament de matoll, i duent a terme el triturat de les restes amb desbrossadora.

El tinent d’alcalde de l’àrea de Territori, Sostenibilitat i Dinamització Econòmica de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, ha comprovat aquesta setmana com els alumnes estan posant en pràctica tot el que aprenen diàriament en la part teòrica. El Taller d’ocupació, que suposa una inversió directa de la Generalitat de quasi 330.000 euros, complementats pel consistori per altres 10.000 euros, compta amb 24 alumnes entre este mòdul i el ‘d’Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions públiques’ i en tots dos casos els alumnes realitzen pràctiques en espais públics d’Onda. En total, aquest taller que es va iniciar el 2 de novembre, beneficia durant 9 mesos a aturats onders i suposa la contractació de 5 persones que faran les funcions de director, auxiliar administratiu, monitors i docent de suport, fins al pròxim 31 de juliol.

El tinent d’alcalde de Dinamització Econòmica Ángel Badenas ha destacat que el Taller d’Ocupació es tracta d’un pla de formació que aporta una qualificació professional i que se afegeix al pla estratègic d’ocupació del nou equip de govern d’Onda que posarà en marxa enguany i que pretén generar noves oportunitats laborals. En concret, Badenas ha explicat que “l’objectiu general del mòdul de montes és preparar els alumnes perquè siguen capaços de realitzar les operacions auxiliars necessàries per a la conservació i millora de la muntanya, aplicant criteris de qualitat i eficiència, i respectant les normatives de prevenció de riscos laborals i mediambientals”. Durant la primera fase del curs, els alumnes van rebre formació teòrica en l’aulari del Monteblanco sobre repoblacions forestals i van realitzar algunes visites per a iniciar-se en el reconeixement de les diferents espècies d’arbres i arbustos que existixen en Onda, alhora que van arreplegar llavors per a posar en marxa un xicotet viver en el taller. Així mateix, durant aquests dies continuen amb les classes teòriques i amb les activitats pròpies del taller forestal, com són la neteja i manteniment de les màquines i ferramentes o la realització de petits treballs de jardineria en el jardí de l’escola.

Creació d’ocupació verda a través de la Biomassa

Aquest taller, que facilita l’oportunitat de formar-se i trobar ocupació als veïns del municipi, s’uneix a la iniciativa de l’equip de govern de “promoure l’aparició de noves iniciatives empresarials en l’àmbit de la transformació agroforestal, oferint una alternativa a aturats de difícil inserció creant ocupació verda”. El Pacte Territorial per l’Ocupació que presideix l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha posat en marxa ja el projecte de la Biomassa que contempla la seva gestió i tractament per a la renovació en combustible sòlid empleat en la calefacció d’edificis públics dels municipis que integren el Consorci. De la mateixa manera, amb aquest pla s’incorporarà el residu forestal, agrícola i de jardineria per millorar i protegir l’entorn natural, augmentat al mateix temps l’estalvi energètic en edificis públics.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.