El Pacte Territorial per l’Ocupació integra a l’Alcudia de Veo i posa en marxa el projecte de Biomassa

El consorci gestor del Pacte Territorial per l’Ocupació de la Ceràmica s’ha reunit aquest matí en Onda per aprovar, entre altres qüestions, la incorporació de l’Ajuntament de l’Alcudia de Veo. Vist l’interès manifestat pel consistori de l’Alcudia de Veo a formar part del consorci i la seva àrea d’influència de la província de Castelló, els municipis que ho integren han aprovat per unanimitat la seva incorporació.

D’aquesta manera, s’incorpora en el Pacte Territorial presidit per l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, i se suma a la resta de municipis que tenen com a objectiu comú reactivar i impulsar l’activitat del Consorci amb l’execució de nous projectes emmarcats en un potent Pla d’Acció. En aquest sentit, Huguet ha recordat que “enguany s’ha fet un gran esforç en augmentar les aportacions municipals en el pressupost del pròxim exercici, arribant a aconseguir gairebé els 150.000 euros”, alhora que ha informat que “s’està realitzant ja l’Estudi sobre la implantació d’una estratègia de gestió i tractament de biomassa com a alternativa energètica renovable”.

El president Ximo Huguet ha assenyalat que aquest és un nou programa que pretén establir un full de ruta per a la gestió eficaç dels residus verds en els municipis. Amb aquest projecte, “el Consorci propiciarà bases sòlides sobre les quals recolzar el nou model de desenvolupament per als municipis, més diversificat des del punt de vista econòmic, més respectuós amb el medi ambient i l’entorn natural i més cohesionat en el pla social”, alhora que “promou l’aparició de noves iniciatives empresarials en l’àmbit de la transformació agroforestal, oferint una alternativa a aturats de difícil inserció creant ocupació agrícola”. Concretament, el pla contempla la gestió i tractament de la biomassa per a la seva renovació en combustible sòlid empleat en la calefacció d’edificis públics dels municipis que integren el Consorci. De la mateixa manera, s’incorporarà el residu forestal, agrícola i de jardineria per millorar i protegir l’entorn natural, augmentat al mateix temps l’estalvi energètic en edificis públics.

Finalment, el president ha anunciat que dilluns que ve donarà començament el projecte ‘Creació i Tutorització d’Empreses 2016’ que potenciarà l’autoocupació i el suport a les pimes. En aquest sentit, el projecte facilitarà la tramitació a les persones aturades per a la creació de les seves pròpies empreses i la formació bàsica necessària per a l’inici de la seva activitat. Així mateix, té l’objectiu de recolzar a les pimes ja creades per mitjà de l’assessorament i formació per estimular-les en l’èxit del seu negoci i crear ocupació.

 

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.