Onda amplia el termini de presentació de sol·licituds per a les ajudes de Xarxa Llibres

  • L’equip de govern amplia fins al 15 de gener el període perquè els onders presenten les sol·licituds i justificants en el SAT, en el seu horari habitual
  • Ja s’han presentat més de 800 sol·licituds des que es van iniciar els tràmits

La regidora d’Educació Encarna Ribes ha anunciat avui que l’Ajuntament d’Onda amplia el termini de presentació de sol·licituds de la Xarxa Llibres. L’equip de govern, a fi d’atendre les sol·licituds de fins a 2700 alumnes censats en la localitat i susceptibles de rebre la subvenció, amplia el termini fins al 15 de gener perquè les famílies puguen presentar les sol·licituds i justificants en el Servici d’Atenció i Tramitació (SAT), en el seu horari habitual, de dilluns a divendres de 9 a 14 hores i dimarts de 16.30 a 18.30 hores.

101215 SAT Ayuntamiento OndaRibes ha mostrat la seva satisfacció per la gran acollida que ha tingut entre els veïns aquesta ajuda, que finançaran Generalitat, ajuntaments i diputacions i que fins avui mateix es podien presentar a Onda en un horari especial d’atenció al públic a les vesprades. Durant aquests dies, s’han rebut més de 800 sol·licituds d’alumnes onders que estudien Educació Especial, Primària, Secundària i Formació Professional Bàsica en els centres docents públics i privats concertats de la Comunitat Valenciana.

La regidora d’educació ha recordat que, abans d’acudir a l’Ajuntament, les famílies han d’omplir el formulari oficial a través de la web de Xarxa Llibres, i s’ha de presentar fotocòpia i original del DNI de la persona que demana l’ajuda i el full de manteniment a tercers degudament omplida i segellada per l’entitat bancària, així com les factures o justificants dels llibres de text i un altre material curricular.

Finalment, Ribes ha assenyalat que les famílies que només hagen rebut l’ajuda del bono-llibre que ofereix el consistori també han de presentar la sol·licitud en el SAT per optar en 2016 a la gratuïtat total dels llibres.

Exigixen el pagament de la resta d’administracions

Cal recordar que l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, va instar a cada administració a què aportara el 33,3% d’aquestes ajudes en 2015. Tant l’Ajuntament, com la Diputació i la Generalitat, han de transferir 100.753 euros cada una perquè els xiquets d’Onda puguen tindre llibres gratuïts. En aquest sentit, l’alcalde va recordar que l’Ajuntament d’Onda ja ha complit amb escreix la part que li correspon i ha aportat 153 mil euros en ajudes a llibres per a aquests curs. “L’Ajuntament ha fet un gran esforç per avançar aquests diners, ara li correspon a altres administracions, com la Diputació de Castelló, complir amb la seua paraula”, va apuntar Huguet.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.