Onda inicia un Taller d’Ocupació que donarà treball i formació a 24 veïns de la localitat

  • Els alumnes desempleats es formaran durant nou mesos en el mòdul de manteniment de muntanyes i el d’atenció sociosanitària i en tots dos casos realitzaran pràctiques en espais públics de la localitat

L’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa aquest matí un nou Taller d’Ocupació aprovat per la Generalitat, que s’impartirà en l’aulari formatiu del Monteblanco, i que implica una inversió directa de quasi 330 mil euros i complementat pel consistori per altres 10 mil euros.

021115 Taller Empleo Onda

Aquest taller beneficiarà durant nou mesos a 24 veïns de la localitat i suposa la contractació de 5 persones que faran les funcions de director, auxiliar administratiu, monitors i docent de suport, fins al proper 31 de juliol.

En concret, els alumnes del Taller s’especialitzaran en dos mòduls: ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions públiques’ i ‘Treballs auxiliars en conservació i millores de muntanyes’, i en tos dos casos realitzaran pràctiques en espais públics d’Onda.

L’alcalde Ximo Huguet, que ha donat junt amb el Director Territorial d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, José Vicente Andrés Peñarroja, i al director del SERVEF d’Onda, Jesús Bachero, la benvinguda als onders aturats que han sigut seleccionats per a aquest taller, ha assenyalat que el Taller d’Ocupació es tracta d’un pla de formació que aporta una qualificació professional i que se suma al pla estratègic d’ocupació del nou equip de govern d’Onda que posarà en marxa a partir de 2016 i que pretén generar noves oportunitats laborals.

El consistori també oferix cursos per a desempleats

Des de la setmana passada, l’Ajuntament ofereix també una activitat formativa dirigida a aturats en l’especialitat ‘Gestió de logística i magatzem’, amb una duració de 123 hores que inclouen 50 hores de pràctiques no laborables en empreses de la província de Castelló, “la qual cosa reforça les oportunitats de trobar treball”.

Per a l’alcalde d’Onda, la formació “és fonamental per obrir nous horitzons als desempleats”. Per això, el nou equip de govern “no sols manté, sinó que millora l’oferta formativa del programa Onda Inserta”. En total, 15 alumnes realitzaran aquesta activitat formativa, en horari de matí, fins al 27 de novembre, entre teoria i pràctiques, en l’aulari formatiu del Monteblanco.

Cal destacar que, amb aquest curs, els alumnes adquiriran un perfil especialitzat que han demandat els ocupadors que participen en el programa i li’ls dotarà de les habilitats, coneixements, tècniques i hàbits que els faciliten la seva labor en el mercat laboral. Els alumnes coneixeran les parts fonamentals d’un sistema de gestió d’estocs, mètodes d’emmagatzematge, així com els costos logístics i criteris de control. Així mateix, coneixeran i aplicaran la normativa vigent en Prevenció de Riscos Laborals, els elements de manutenció existents, classificació d’equips i alternatives en la manipulació de càrregues i aprendran a realitzar comandes, albarans, així com l’aplicació de les noves tecnologies en gestió logística.

L’alcalde ha recordat que, a més d’aquest curs, l’aulari formatiu del Monteblanco, acull fins al 6 de novembre un altre curs del programa Onda Inserta, dirigit a aturats en l’especialitat ‘Atenció al client en el sector comercial’, amb una duració de 125 hores que inclouen 50 hores de pràctiques no laborables.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.