Huguet sol•licita ajudes per pal•liar els danys causats pel temporal

  • L’alcalde d’Onda espera que les administracions li concedisquen subvencions per fer front a les despeses extraordinàries que el municipi està suportant

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, sol·licita al Govern de la Nació, a la Diputació Provincial i a la Generalitat Valenciana que consignen una línia d’ajudes per pal·liar els danys causats per les intenses pluges caigudes a principis de setmana en la localitat. A través d’una proposta d’alcaldia, que serà debatuda en el pròxim ple ordinari, l’Ajuntament insta a aquestes administracions a fer front els alts costos que fins al moment afronta el consistori en solitari.

Huguet ha assenyalat que el temporal dels dies 1 i 2 de novembre, amb fortes pluges i ratxes de vent, es va traduir en més de 150 incidències ateses per part de la Policia Local en una sol matí pel desbordament de rambles i barrancs, despreniment de línies elèctriques, arbres caiguts, inundació de vies públiques, garatges, immobles particulars i centres educatius, arrossegaments de vehicles, així com desperfectes sobre camins públics i vies pecuàries.

Segons el pluviòmetre ubicat en el carrer Padre Salvador Barri, el dilluns van caure en Onda 130 litres per metre quadrat, que sumats als registrats durant la nit anterior, van provocar el desbordament del barranc de Beniparrell, la conseqüent inundació de les avingudes Constitució, el bulevard Joan Fuster i carrer Moncofa, o l’afonament del sostre d’una casa en el carrer Granada.

Durant els últims dies, l’Ajuntament d’Onda està realitzant amb urgència labors de neteja i arreglant els desperfectes de les zones afectades, alhora que està valorant les despeses extraordinàries que el municipi ha de suportar per fer front a estos perjuís. Per tot això, l’alcalde Ximo Huguet ha anunciat que els tècnics municipals estan preparant un informe per   presentar-ho immediatament a l’espera que les administracions li concedisquen una ajuda.

 

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.