Gairebé 150 estudiants onders usaran a partir del dimarts els serveis d’autobús gratuïts

  • L’Ajuntament d’Onda millora i àmplia aquest servei als estudiants onders d’ensenyança postobligatòria amb la finalitat de facilitar la continuació dels seus estudis

Gairebé 150 estudiants onders han triat els horaris del servici de transport públic i gratuït que l’Ajuntament d’Onda ha posat en marxa i que estarà en funcionament a partir del proper dimarts.

131115 Firma Convenio Servicio Autobús Gratuito estudiantes, Alcalde de Onda y Autobuses FurióAquest matí, l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha signat el conveni amb l’empresa de transport públic de la localitat que permetrà que els alumnes de la localitat es desplacen diàriament de forma gratuïta a altres municipis per realitzar estudis d’ensenyança postobligatòria.

D’aquesta manera, i complint amb el compromís adquirit amb els veïns del municipi que sol·licitaven l’ampliació de la línia de transport directe a la UJI, l’equip de govern actual augmenta el servei d’autobús de tal forma que “s’oferixen horaris més flexibles de transport i s’evita este cost tant als alumnes que estudien a la Universitat com als alumnes que cursen estudis en qualsevol altre centre de formació que estiga a Vila-real o Castelló, dins de la ruta de la línia de l’empresa amb què s’ha realitzat el conveni, Autobuses Furió”. Segons l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, el consens amb els veïns d’Onda s’ha traduït en un augment d’usuaris d’aquest servei respecte a l’any anterior, que s’ha quasi triplicat”.

Dilluns 16 de novembre, de 16 a 18 hores, en el SAT de l’Ajuntament, els alumnes matriculats a la Universitat, Batxillerat o Centres de Formació Professional públics o privats concertats fora d’Onda que han optat a aquesta ajuda podran recollir el carnet identificatiu amb fotografia i un talonari d’abonament, que hauran de presentar en cada viatge d’estudi que facen cap a altres poblacions.

D’aquesta manera, de dilluns a divendres des de l’avinguda Montendre eixirà un autobús diari a les 7.30 hores, a les 9 hores i a les 13.45 hores que anirà a la UJI. Des de la Universitat i fins a Onda eixiran altres 4 línies, a les 14.45 hores, a les 17 hores, a les 18 hores i a les 19.30 hores. Aquestes línies regulars se sumen a les que es fan a Vila-real i a Castelló, amb un nou servei millorat. Cal recordar, que en la legislatura de l’anterior equip de govern, el servei d’autobús a la UJI només comptava amb dos línies d’anada i tornada, sent l’eixida a les 7.40 hores del matí i a les 14.15 hores en direcció UJI, mentre que la volta era a les 14.15 hores i una altra a les 20.15 hores.

L’alcalde ha destacat que, “amb aquesta inversió inicial de 18 mil euros que realitza l’Ajuntament d’Onda durant els pròxims dos anys, es milloren els serveis que reben els onders, “realitzant un gran esforç de gestió i retallant les despeses supèrflues de l’anterior equip de govern que balafiava en obres no prioritàries o en publicitat i promoció personal de l’ex alcalde popular Salvador Aguilella”.

Finalment, l’alcalde ha assenyalat que “continuem apostant per la formació amb aquesta acció que té com a objectiu facilitar als jóvens d’Onda la continuació dels seus estudis i alhora que supose un estalvi per a les famílies, ja que el bus és totalment gratuït”.

Autobús gratuït també per als estudiants de secundària

Així mateix, l’alcalde ha recordat que l’Ajuntament manté les rutes diàries que connecten als alumnes onders amb els diferents centres amb estudis de secundària. D’aquesta manera, Onda segueix sent una de les poques ciutats que ofereix autobús gratuït per a aquests estudiants a través de rutes adaptades als horaris i als dos centres educatius que hi ha en la ciutat”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.