Els municipis augmenten les seves aportacions per impulsar el Pacte Territorial per l’Ocupació

  • El president Ximo Huguet, en l’aprovació del pressupost, ha presentat els programes que reactivaran el consorci i oferiran alternatives als aturats

El president del Pacte Territorial per l’Ocupació, Ximo Huguet, ha destacat aquest matí “el gran esforç” que estan realitzat els municipis que formen el consorci gestor “en augmentar les aportacions municipals en el pressupost del pròxim exercici i aconseguint quasi els 150 mil euros”.

Amb l’objectiu de reactivar i impulsar l’activitat del consorci amb l’execució de nous projectes, Huguet ha presentat tres programes finançats en la seva totalitat amb recursos propis dels 19 Ajuntaments que pertanyen al Pacte Territorial. A més del projecte “Dinamització i promoció del consum dels productes Km0”, que proporciona qualitat als consumidors finals sense intermediaris, i el projecte “Creació i Tutorització empresarial”, l’objectiu principal del qual és impulsar i facilitar la creació d’empreses en l’àmbit de l’influència del Consorci, el president ha presentat un tercer projecte que té en compte el medi ambient.

“Estudi sobre la implantació d’una estratègia de gestió i tractament de biomassa en el territori del consorci com a alternativa energètica renovable”, és un nou programa que pretén establir un full de ruta per a la gestió eficaç dels residus verds en els municipis. Amb aquest tercer projecte, “el Consorci pretén promoure l’aparició de noves iniciatives empresarials en l’àmbit de la transformació agroforestal, oferint una alternativa a aturats de difícil inserció creant ocupació agrícola”, ha matisat Huguet. Concretament, el pla contempla la gestió i tractament de la biomassa per a la seva renovació en combustible sòlid empleat en la calefacció d’edificis públics dels municipis que integren el Consorci. De la mateixa manera, s’incorporarà el residu forestal, agrícola i de jardineria per millorar i protegir l’entorn natural, augmentat al mateix temps l’estalvi energètic en edificis públics.

Amb l’execució d’aquests tres nous projectes Huguet espera obtindre més i millors resultats i afermar-ho com “una ferramenta que, des de la concertació social i política, permeta la reactivació econòmica i la generació d’ocupació, estable i de qualitat, en els municipis consorciats”.

Així mateix, Huguet ha assegurat en la sessió ordinària del pressupost per a l’exercici 2016 que “es continua treballant en l’estudi de nous projectes i el seu finançament per part d’altres administracions, que ens permeten complir els objectius que ens marquem en els Estatuts”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.