Onda posa en marxa l’Oficina d’Intermediació Hipotecària amb assessorament gratuït

  • L’alcalde Ximo Huguet compleix amb el seu programa de govern i signa el conveni amb el Col·legi d’Advocats de Castelló per oferir als onders el ‘Servei d’assessorament i mediació en les reclamacions de préstecs hipotecaris sobre l’habitatge habitual’

Els alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat aquest matí la posada en marxa de l’Oficina d’Intermediació Hipotecària que ajudarà als veïns del municipi a evitar el desdonament. D’aquesta manera complix amb un dels seus compromisos de programa i amb un dels acords d’investidura que va realitzar amb Onda Sí Es Pot, Esquerra Unida i Compromís.

Amb la firma del conveni amb el Col·legi d’Advocats de Castelló, Huguet dóna el primer pas per crear aquesta oficina, que segons ha assegurat “aportarà confiança i seguretat a totes aquelles famílies onderes que es vegen immerses en una situació de desdonament, evitant amb la seua gestió aquest extrem”.

Tant l’Ajuntament d’Onda com el Col·legi d’Advocats de Castelló són conscients que el dret a la justícia inclou no sols l’accés al procés judicial sinó a altres mitjans complementaris o alternatius per a la solució de conflictes. “En el context d’aquesta crisi per la qual passa el país i Onda en particular, ambdós entitats considerem necessari facilitar l’ajuda als ciutadans per a la canalització i solució, si és el cas, dels problemes relacionats amb els préstecs hipotecaris sobre l’habitatge habitual i les seues dificultats per atendre el pagament”, ha afirmat l’alcalde. Per a això, l’Administració Local i el Degà del Col.legi, Antonio Esteban, ha signat un conveni de col·laboració amb què es concedeix una subvenció de 3 mil euros al Col·legi d’Advocats de Castelló per finançar el ‘Servei d’assessorament i mediació en les reclamacions de préstecs hipotecaris sobre l’habitatge habitual’.

De forma gratuïta, els lletrats del col·legi d’advocats prestaran els seus serveis en l’Ajuntament d’Onda un dia a la setmana i assessoraran jurídicament els veïns que no puguen fer front als préstecs hipotecaris enfront de les Entitats creditores d’aquests préstecs, així com la mediació entre els deutors d’aquests préstecs i les seues respectives Entitats.

Huguet ha explicat que des de l’Ajuntament també s’està treballant per posar en marxa un pla de lloguer social d’habitatges destinat a aquelles persones que perden definitivament la seva casa. “Ens hem reunit en diverses ocasions amb els bancs perquè comuniquen quins habitatges estan buides per a posar-les a disposició i crear una bossa de lloguer social”, ha conclòs l’alcalde.

Per la seva banda, els portaveus d’OSSP, Manuel Escrig, i Esquerra Unida, Iván Tauste, han declarat que se senten orgullosos de que “aquesta oficina d’intermediació hipotecària entri en funcionament aquest mes d’octubre en la nostra població. A partir d’aquest mes, els onders que necessiten aquest servei a la ciutadania podran disposar d’un advocat a cost zero perquè intervingui entre les parts. Continuem construint una Onda millor i més justa i complint els nostres objectius”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.