Onda impulsa l’ocupació a través d’un nou curs per a aturats

  • El municipi presenta un nou curs de ‘Gestió logística i magatzem’ que dotarà als onders autrats d’habilitats específiques de gestió d’estoc, sistemes de magatzematge i logística, amb un total de 123 hores, 50 d’elles pràctiques

Alcalde de Onda en la Inauguración Curso Comercio Desempleados

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha anunciat que el municipi aporta un nou impuls d’ocupació a través d’una activitat formativa per als aturats. “Amb l’objectiu que Onda torne a ser generadora de treball, l’Ajuntament presenta una nova activitat formativa dirigida a aturats en l’especialitat ‘Gestió logística i magatzem’, amb una durada de 123 hores que inclouen 73 hores de formació teòrica i 50 hores de pràctiques laborals, la qual cosa reforça les oportunitats de trobar treball”, ha explicat Huguet.

Per a l’equip de govern “és fonamental la formació per impulsar l’ocupació en el municipi” i per a això s’ha proposat millorar l’oferta formativa del programa ‘Onda Inserta’. En aquest cas, l’alcalde ha informat que aquest curs començarà el 28 d’octubre i oferirà formació a 15 onders que es troben sense treball. L’aulari formatiu del Monteblanco acollirà en horari de matí la part teòrica d’aquesta activitat formativa que dotarà als onders aturats d’habilitats específiques de gestió d’estoc, sistemes de magatzematge i logística, realització de comandes, identificació i maneig dels diferents tipus de carretons elevadors existents, així com coneixements sobre la Prevenció de Riscos Laborals.

L’alcalde ha recordat que en el mes de setembre altres 15 desempleats van iniciar el curs d’Atenció al client en el sector comercial’, amb una duració de 125 hores que inclouen 50 hores de pràctiques no laborables en empreses de la província de Castelló. En aquest sentit, Huguet ha valorat de forma molt positiva el desenvolupament d’aquest curs que va inaugurar fa 15 dies i que finalitzarà el 6 de novembre. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que “els alumnes estan adquirint un perfil especialitzat que han demandat els ocupadors que participen en el programa i se’ls està dotant de les habilitats, coneixements, tècniques i hàbits que els facilitaran la seva labor en el mercat laboral, orientat a empreses del sector serveis i preparant-los per a una ràpida adaptació a la vida laboral”.

Rebaixa fiscal en les activitats formatives municipals per a aturats

L’alcalde d’Onda ha recordat que a partir del pròxim quadrimestre els aturats d’Onda es podran beneficiar de la rebaixa fiscal impulsada pel nou equip de govern. Junt amb els majors de 65 anys i discapacitats, que ja gaudeixen d’una tarifa reduïda en la Taxa, es podran beneficiar també les persones que es troben en situació de desocupació com a mínim durant 6 mesos de forma ininterrompuda. De la mateixa manera, la modificació també contempla que s’aplique la tarifa d’empadronament per a aquells sol·licitants que procedisquen de municipis que hagen firmat el corresponent conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda en matèria formativa. D’aquesta manera, enfront dels 2 euros per hora que pagaven les persones aturades amb l’anterior govern popular, ara pagaran 0,45 euros l’hora.

Segons l’alcalde, “aquesta rebaixa fiscal, a la qual es va oposar el PP en el ple de setembre, busca la màxima inserció social dels aturats onders”. Per a l’equip de govern, “la formació és fonamental per facilitar l’accés al treball dels aturats i esta rebaixa fiscal demostra que no tenim un afany recaptatori”, alhora que “recull l’esforç que realitza l’Ajuntament per fomentar l’aprenentatge entre els onders”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.