L’Ajuntament assumeix un altre error de previsió de l’anterior govern popular en l’obra del Plà

  • L’Ajuntament d’Onda continua pagant els capritxos de l’anterior equip de govern. Als 350 mil euros que va costar l’obra de remodelació, se sumen 13 mil euros que el consistori ha hagut de desemborsar perquè el projecte no contemplava la instal·lació de barreres a la zona

L’Ajuntament d’Onda està treballant a contrarellotge per condicionar la plaça del Plà a poques setmanes de començar la Fira d’Onda. Així ho ha manifestat la regidora d’Hisenda del consistori, Silvia Cerdá, qui ha explicat que el projecte de l’obra de remodelació de la plaça no contemplava els ancoratges ni arreglaments per a les barreres dels festejos taurins a la zona.

Cerdá ha lamentat que “la falta de previsió de l’anterior equip de govern haja suposat més molèsties als veïns del municipi, així com una despesa innecessària per a l’Ajuntament”. El projecte encarregat pel Partit Popular va costar més de 40 mil euros i la licitació final de l’obra va ser de 248 mil euros. No obstant això, la regidora ha afirmat que l’actuació ha costat finalment als onders més de 350 mil euros després d’afegir altres costos assumits fora de pressupost. “A això cal sumar prop de 13 mil que costaran els ancoratges i arreglaments per a barreres per solucionar com més prompte millor possible un nou ’empastre’ de l’anterior equip de govern”, ha lamentat la regidora d’Hisenda. L’Ajuntament ha contractat a l’empresa local Construccions Evaristo per a esta actuació, mentre que l’empresa d’Onda Cerrajería Ángel Martínez s’encarregarà del muntatge de la protecció de la biblioteca del Raval, que cada any suposarà als onders una despesa aproximada de 3 mil euros.

Aquesta no ha sigut l’única actuació que el nou equip de govern ha hagut d’escometre en els seus primers dies de gestió en obres heretades. Durant el mes d’agost ja va actuar sobre la font del Plà, que tenia fugues d’aigua i, en el mes de setembre, la plaça del Raval va presentar uns problemes en la canaleta d’aigües pluvials. En aquest cas, una altra fallada de projecte provocava l’espenta de moviments tèrmics del paviment de formigó contra la canaleta produint un tall longitudinal sobre la mateixa.

 

Nova ubicació dels cadafals per la remodelació de la plaça

La reforma del Plà de l’anterior equip de govern ha suposat també una nova disposició dels cadafals en el recorregut taurí. El canvi d’ubicació de la font de la plaça ha significat una reducció de l’espai que impedeix que càpiguen de manera folgada les 58 estructures que permeten gaudir dels actes taurins de les festa d’Onda. A fi de solucionar el problema, l’equip de govern va mantindre una reunió amb els tècnics municipals i representants de Guarisme 2, de l’Associació de Cadafals i dels ‘Corredores de Encierros’, en la qual es va consensuar el trasllat de dos dels estructures a la Safona. D’aquesta manera, l’equip de govern, recolzat per experts taurins i sota l’informe dels arquitectes i tècnics municipals complirà amb totes les normes de seguretat i garantirà l’espai per totes elles, alhora que soluciona el caos provocat pels populars.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.