Huguet reivindica una nova forma de fer política en el 9 d’Octubre

  • L’alcalde d’Onda reclama treballar en un nou model de reindustrialització, la inversió en infraestructures vitals per a la província, un sistema de finançament just i una regeneració democràtica

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha reivindicat avui, durant l’acte del 9 d’Octubre, una nova forma de fer política “que no ens condemne a la resignació d’avançar com a poble, amb l’ambició de futur per escriure una nova pàgina d’esperança en la ciutat i amb l’exigència d’una regeneració democràtica que comporti la fi del sectarisme a través del diàleg, la transparència i la participació ciutadana”.

La Plaça Corts Valencianes ha acollit per primera vegada l’ofrena al Rei En Jaume, en un acte en què han participat la Unió Musical Santa Cecília i el Grup Folklòric d’Onda. El nou equip de govern va traslladar fa pocs dies l’estàtua del Rei Jaume I a aquesta nova ubicació, “per a posar fi al desterrament que ha patit l’escultura durant els últims anys en el Museu del Taulell”.

Huguet ha assenyalat que “avui és un dia festiu i alegre per als valencians, però també reivindicatiu. Com a ciutat només tendirem futur si conservem i ampliem l’autogovern i per   aconseguir-ho haurem de lluitar per tots els reptes que ens hem marcat”. En aquest sentit, l’alcalde d’onda aposta per “treballar per un model de producció que comporte una nova reindustrialització en el nostre territori i crear noves oportunitats d’ocupació al mateix temps que invertim en les infraestructures necessàries per al nostre desenvolupament econòmic i social”.

Huguet ha recordat als veïns que s’han donat cita en aquesta jornada festiva que “com a ciutadans que mirem al futur, hem de defendre una educació pública, coeducadora i en valencià, que garantisca la igualtat d’oportunitats en l’acció i formació de les persones”. Per a l’alcalde d’Onda, “el valencià és un signe d’identitat que ens singularitza com a poble i ho hem de defensar mitjançant una política transversal i utilitzar-ho com un instrument bàsic d’integració, comunicació i cohesió social”. Per això, ha destacat que “la nostra Comunitat Autònoma ha de millorar i inclús recuperar instruments que impulsen nostres senyes d’’identitat, com pot ser l’obertura d’una Televisió Pública Valenciana, que servisca com a element de vertebració del nostre territori i done suport al teixit cultural i audiovisual valencià”.

Reivindicació de la importància de l’autogovern en la Generalitat

En el dia previ al 9 d’Octubre, Ximo Huguet ha estat present en la trobada entre els alcaldes dels municipis valencians que eren Viles Reals. Un acte que Puig ha descrit com “senzill però emotiu” i en el que ha agraït als ajuntaments el seu treball per anteposar l’interès general de les famílies al seu interès com a institucions. Després de l’acte, el president de la Generalitat i l’alcalde d’Onda han mantingut una conversa en què van tractar distints temes d’interès per al municipi d’Onda.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reivindicat la importància de l’autogovern i ha afirmat que durant aquests dies en què el Palau de la Generalitat està obert al públic els valencians s’han pogut donar compte “que la realitat de l’autonomia valenciana no és un invent de fa 30 anys”. Puig ha explicat que des de fa 30 anys tenim un autogovern democràtic però que inclús abans havien altres formes d’autogovern que responien al que necessitaven en aquells moments els ciutadans”.

El President de la Generalitat, Ximo Puig, va proposar als ajuntaments valencians segellar una nova aliança per construir entre tots un nou futur per a la Comunitat. “Tenim un futur potent, un futur de cohesió, un futur de justícia social, un futur que tornarà a fer-nos sentir molt orgullosos de ser valencians”, ha afirmat. A més ha assegurat que “no serà possible el renaixement de la Comunitat Valenciana sense el suport dels seus municipis”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.