Onda s’adhereix a la xarxa de ciutats d’acolliment a desplaçats i crea un registre de famílies

  • El municipi estableix mesures d’acollida i asil per fer front al drama dels refugiats

L’Ajuntament d’Onda s’ha declarat poble refugi i s’integrarà en la xarxa de ciutats i municipis que sorgeix com a resposta a la crisi migratòria en la qual està immersa Europa. Després de la declaració institucional aprovada en el Ple celebrat ahir i a partir d’una moció presentada per Compromís, Esquerra Unida i Onda Sí Se Puede, s’informa que des del consistori s’establiran mesures d’acollida i asil necessàries per a fer front al drama dels refugiats que arriben a Europa procedents de països com a Síria.

Pleno Ayuntamiento Onda

En este sentit, el consistori de la localitat fa una crida als veïns d’Onda per a crear un registre de famílies per acollir a refugiats en els seus llars i insta a les ONG locals a què incloguen aquestes persones en els seus programes de menjador i banc d’aliments. De la mateixa manera, l’Ajuntament trasllada la iniciativa a les organitzacions que estan treballant en camps de refugiats o zones d’arribada dels mateixos perquè gestionen de la millor manera possible l’acollida.

L’equip de govern i els partits que conformen l’Ajuntament d’Onda entenen que els consistoris han d’implicar-se en la busca de solucions i per això sol·licitaran als governs europeus, inclòs l’espanyol, que defenguen els Drets Humans i acullen com es mereixen a les persones que fugen de la misèria i la guerra, alhora que els insten a aplicar la política per intervindre en l’origen del problema en comptes d’afegir patiment a les víctimes.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.