Onda reforça i amplia la prevenció contra les addiccions abans de Fira

  • L’Ajuntament inicia dos campanyes amb xarrades, dirigides a jóvens i pares, i visites als casals de festes per a prevenir conductes de risc, sobretot al consum de l’alcohol

L’Ajuntament d’Onda en col·laboració amb la ONG Controla Club, amb motiu de la Fira d’Onda i en el marc del Pla Municipal de Drogodependències, ha posat en marxa dos campanyes de sensibilització per fomentar les conductes responsables durant la festivitat local.

280915 MA Izquierdo, MC Aguilella, Controla Club

La tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, ha anunciat que, des de l’àrea d’Administració, Servicis Municipals i Política Social, hi ha una gran preocupació pels greus problemes que provoquen les drogues en la societat. Davant de l’augment del consum d’alcohol en edats d’inici molt primerenques i el consum abusiu que se sol fer durant els dies de festa, l’Ajuntament inicia dos campanyes durant els dies previs a la Fira. D’una banda, la campanya ‘L’alcohol pot esperar’, dirigida a l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, i per un altre la campanya ‘Si te’n passes… t’ho perds’, dirigida a l’alumnat de 3r i 4º d’ESO, Formació Professional i Batxiller.

Mari Carmen Aguilella ha explicat que “l’objectiu d’aquestes campanyes concretes, que se sumen a les que es realitzen durant tot l’any, és que tant els joves com les famílies prenguen consciència dels perills que comporta aquesta pràctica, més habitual durant les festes, a més de sensibilitzar-los cap a actituds i comportaments més saludables”.

Durant la campanya es van a realitzar un total de 47 xarrades dirigides a més de 1400 alumnes a càrrec d’especialistes en prevenció de drogues i està previst que el dimarts 6 d’octubre, a les 19 hores en la sala d’actes de la 1a planta del Centre d’Ocupació i Cultura, es realitze una   xarrada dirigida als pares i mares que estiguen interessats en aquest tema. Aguilella ha informat que, “sota el títol ‘La prevenció del consum d’alcohol en menors’, s’abordaran els riscos del consum d’alcohol en menors d’edat i com podem prevenir des de la família aquests riscos”.

Finalment, l’Intendent Principal de la Policia Local d’Onda, Miguel Ángel Izquierdo, ha anunciat que les vesprades dels dies 8 i 9 d’octubre, un equip format per tècnics de prevenció de la ONG Controla Club, junt amb membres de la Policia Local, visitaran els casals de joves onders amb l’objectiu de “fer-los arribar la informació de les campanyes per a prevenir conductes de risc, sobretot al consum abusiu d’alcohol, i sobre la seguretat durant els festejos taurins, alhora que se’ls donaran consells de com muntar el casal per a evitar possibles riscos durant les festes”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.