Onda posa en marxa el pla per coordinar l’atenció a refugiats

- L’objectiu és coordinar la xarxa de municipis acollidors de refugiats per a saber amb quins recursos humans, materials i econòmics compten les administracions davant la possible arribada de famílies síries a la Comunitat Valenciana
- Les persones o entitats locals que desitgen sumar-se al Pla tenen fins al 29 de setembre per acudir al SAT o a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament i informar de quina manera volen col·laborar
L’Ajuntament d’Onda, integrat en la xarxa de ciutats i municipis acollidores de persones refugiades després de la declaració institucional aprovada en l’últim Ple per tots els partits polítics, ha anunciat aquest matí que s’ha acollit al pla que coordina la Generalitat Valenciana junt amb la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), amb el suport de les Diputacions Provincials.
Aquest “Pla d’Atenció a les Persones demandants d’Asil a la Comunitat Valenciana” té entre altres objectius coordinar la xarxa de municipis per saber amb quins recursos humans, materials i econòmics compten les administracions davant la possible arribada de famílies síries. En aquest sentit, la tinent d’alcalde de Política Social de l’Ajuntament d’Onda, Mari Carmen Aguilella, i alguns representants dels partits polítics que van promoure la iniciativa, com són el portaveu d’Onda Sí Se Puede, Manuel Escrig, i el d’Esquerra Unida, Iván Tauste, han explicat als veïns del municipi que tenen de termini fins al 29 d’aquest mes per comunicar a l’Ajuntament de quina manera desitgen col·laborar en este projecte solidari.
Les persones o entitats que consideren que poden ser útils en aquest procés, han d’acudir al Servei d’Atenció i Tramitació Municipal (SAT) o a l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament, i completar una sol·licitud en què indicaran si desitgen oferir les seves segones residències o habitatges deshabitats per acollir refugiats o si volen acollir-los en el seu immoble habitual. També poden col·laborar, per exemple, oferint transport, manutenció, traducció de l’idioma, o bé donant material. Seguint amb el protocol marcat per la Generalitat Valenciana, l’Ajuntament traslladarà a la FVMP aquesta informació per mitjà d’un registre específic de famílies acollidores i persones voluntàries, que posteriorment seran informades de com evoluciona el procés.
Amb la necessitat de vertebrar al llarg de tot el territori les diferents iniciatives solidàries i donar una major cobertura i atenció a les persones refugiades, l’Ajuntament informarà també la Generalitat Valenciana dels recursos que disposa. Complementàriament a l’ajuda de ciutadans i entitats, Mari Carmen Aguilella ha explicat que el consistori aportarà suport tècnic al procés d’integració i coordinació de l’acolliment, que es realitzarà des de l’àrea de Serveis Socials per mitjà de l’Oficina AMICS. També oferirà servicis econòmics i ajudes de caràcter sanitari, educatiu i de serveis socials durant el procés i durà a terme una campanya de sensibilització de la població sobre la realitat de les persones refugiades.
Tant l’equip de govern com els partits que conformen l’Ajuntament d’Onda entenen que els consistoris han d’implicar-se en la cerca de solucions i per això fan una crida perquè els veïns del municipi, que sempre han sigut solidaris, ajuden a aquestes persones que fugen de la guerra.
Pingback: Bitacoras.com