Onda aposta per una estratègia de coordinació entre municipis per aturar al mosquit tigre

• El tinent d’alcalde de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, assisteix a una reunió entre la Diputació i els municipis que patixen la plaga per a eradicar-la

El tinent d’alcalde de l’àrea de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Onda, Ángel Badenas, assisteix a una reunió per aturar al mosquit tigre, mantenint així la relació directa que el consistori té amb altres municipis que estan patint la mateixa plaga.

Ángel Badenas Ayuntamiento Onda

Badenas ha explicat que “les elevades temperatures, així com els episodis de pluges, han multiplicat el nombre de mosquits convertint aquesta plaga en un problema de salut pública en la localitat”, alhora que ha assenyalat que “cap població per si sola pot fer front a aquest problema”. Per això, remarca la necessitat que les institucions realitzen les inversions econòmiques necessàries i duguen a terme les mesures que recomanen els tècnics per acabar amb el problema”, alhora que ha recordat que tots els municipis afectats van establir fa unes setmanes una estratègia per implicar a la Diputació amb la finalitat de coordinar totes les actuacions que es dugueren a terme per acabar amb la plaga. El tinent d’alcalde socialista ha destacat que “Onda, entre altres municipis, demandaven a esta administració que s’establiren protocols d’actuació i de vigilància, per a saber com, on i quan actuar”. Amb aquest fi, els municipis van instar a la Diputació a contactar amb universitats, biòlegs, tècnics mediambientals, epidemiólogos, enginyers agrònoms i amb tots aquells organismes i persones especialitzades en la matèria perquè desenvolupessin un pla d’actuació tenint en compte les peculiaritats de cada municipi.

Badenas ha assegurat que durant la reunió de avui “s’han assentat les bases perquè este projecte siga una realitat en el mínim temps possible”. Per al regidor socialista, “és necessari actuar, coordinar-nos entre municipis i establir ponts de col•laboració amb altres autonomies perquè el mosquit tigre no entén de fronteres”. En este sentit la Diputació ha informat que estan duent a terme reunions de treball amb altres diputacions, personal tècnic i professionals sanitaris.

Finalment, l’Ajuntament d’Onda ha mostrat la seua satisfacció per que “es duga a terme una línia d’acció per la qual sempre hem apostat i creiem que serà la via de solució a un problema molt important per a tots els ciutadans”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.