L’Ajuntament d’Onda reduirà la taxa de les activitats formatives a aturats

  • L’equip de govern proposa una nova mesura perquè els aturats onders puguen beneficiar-se de la tarifa reduïda que ja gaudeixen els discapacitats i pensionistes

L’equip de govern ha anunciat la intenció de l’Ajuntament de reduir la taxa de les activitats formatives del municipi per a persones que es troben en situació de desocupació. Es tracta d’una nova acció per a combatre les xifres de la desocupació facilitant l’accés a una àmplia oferta formativa que presenta el consistori.

Alcalde Onda Ximo Huguet Pleno

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha assenyalat que en el Ple de demà l’equip de govern proposa una modificació de l’Ordenança fiscal reguladora de la Taxa per assistència a activitats formatives programades pel consistori. Consisteix a introduir en l’article 4, junt amb els majors de 65 anys i discapacitats, que ja gaudeixen d’una tarifa reduïda en la Taxa, a les persones que es troben en situació de desocupació com a mínim durant 6 mesos de forma ininterrompuda. De la mateixa manera, la modificació també contempla que s’aplique la tarifa d’empadronament per a aquells sol·licitants que procedisquen de municipis que hagen signat el corresponent conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda en matèria formativa. D’esta manera, enfront dels 2 euros per hora que paguen les persones que no estan empadronades a Onda, els discapacitats, pensionistes, desempleats i veïns que procedisquen d’altres municipis i que complisquen amb tots els requisits demandats, pagaran 0,45 euros l’hora.

Per a l’equip de govern, la formació és fonamental per a facilitar l’accés al treball dels aturats. Per això, l’alcalde ha destacat que la mesura fiscal, en aquest sentit, demostra que “aquest equip de govern no té un afany recaptatori i recull l’esforç que realitza l’Ajuntament per fomentar l’aprenentatge entre els onders”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.