L’Ajuntament amplia l’oferta d’activitats formatives i presenta l’agenda escolar

  • La regidora d’educació Encarna Ribes presenta els cursos del primer quadrimestre i reforça els tallers centrats en la salut i el benestar personal

La regidora d’educació de l’Ajuntament d’Onda, Encarna Ribes, ha presentat aquest dilluns la nova oferta d’activitats formatives per al primer quadrimestre del curs 2015/2016. Es tracta d’una programació completa que l’Ajuntament ofereix als veïns del municipi com a instrument per “aconseguir la realització personal, el benestar individual i col·lectiu, i aconseguir els reptes personals que cadascun es marca cada dia”.

D’aquesta manera, l’equip de govern continua apostant per la formació com una ferramenta bàsica per al desenvolupament de les persones. “Cada vegada som més conscients que practicar una activitat continuada, tant física com mental, fa que la qualitat de vida de les persones siga millor i disminueix el risc de contraure certes malalties”, ha explicat Ribes. Amb aquest objectiu, ha anunciat una sèrie de cursos que “s’adapten a les necessitats, aptituds i edat de tots els onders, adequant l’oferta a la demanda de les persones interessades per aquest tipus de cursos”.

140915 Agenda Escolar Onda

Als tallers tradicionals relacionats amb la ceràmica i el taulellet que s’han oferit anys anteriors, s’unix ara el de ‘Rakú’ per aprendre la tècnica de ceràmica japonesa, així com noves modalitats d’altres cursos. Concretament, la regidora s’ha referit als cursos centrats en la salut com “Aprofundiment de Mindfulness”, per aconseguir la sincronització de cos i ment; el curs ‘Entrenament funcional amb persones adultes’, per treure el màxim profit del cos i moviment; el taller de ‘Reeducació postural’ o ‘Alimentació saludable i cuina creativa’.

A part dels tallers de salut, el primer quadrimestre presenta també cursos de dibuix i informàtica com el de ‘Tècniques pictòriques creatives’, ‘Dibuix artístic del natural’ o ‘Retoc fotogràfic amb ordinador’; i cursos de reforç personal com a ‘Clau de l’èxit personal’ o ‘Potenciar les habilitats personals’.

Les persones que desitgen cursar aquestes activitats a Onda podran realitzar la preinscripció a partir d’aquest dilluns fins al divendres 18 a l’Ajuntament, en horari de 9 a 13.30 hores. El dimarts 22 de setembre, en el Saló de Plens de l’Ajuntament, es realitzarà el sorteig per saber l’orde de matrícula, que podrà formalitzar-se de l’1 al 13 d’octubre. En aquest sentit, Ribes ha recordat que l’Ajuntament vol introduir descomptes en el preu de matrícula. A més dels majors de 65 anys i els discapacitats que ja s’estan beneficiant de taxes més reduïdes, “els onders que es troben en desocupació i als veïns d’altres poblacions que hagin firmat el corresponent conveni de col·laboració amb l’Ajuntament d’Onda en matèria formativa, disposaran de matrícules més econòmiques en quant les bases de la nova ordenança que regula el preu de les taxes, que es va aprovar en l’últim Ple, s’hagen publicat en el BOP”.

140915 Presentación Actividades Formativas

Presentació Agenda Escolar

L’Ajuntament d’Onda ha editat un any més l’agenda escolar que es repartirà a partir d’avui de forma gratuïta a l’alumnat a partir de tercer curs de primària i fins a quart secundària.

La regidora d’educació Encarna Ribes ha indicat que l’agenda és una ferramenta imprescindible per organitzar les tasques diàries dels estudiants de manera ordenada. “Si la utilitzen habitualment, l’agenda ajuda a organitzar de la manera més eficient possible el temps dels alumnes i a aconseguir de manera més fàcil els seus objectius acadèmics i educatius”, ha destacat la regidora. Ribes ha assenyalat que “en l’agenda s’inclou tot tipus d’informació acadèmica i d’interès per als alumnes, així com activitats i festivitats importants del nostre poble, les seues tradicions, al mateix temps que s’adapta al calendari escolar”.

Durant la presentació de l’agenda, han estat presents els directors i les directores de tots els centres educatius d’Onda, així com la guanyadora del concurs del disseny de la portada, Manuela Latorre, i el segon classificat, Raúl Fernández. En aquest sentit, Ribes ha donat l’enhorabona als guanyadors alhora que ha donat les gràcies a tots els alumnes que han participat activament des dels seus centres escolars en el concurs.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.