Huguet compleix els 100 dies com a alcalde amb la lluita de l’exclusió social com a repte i el foment de la participació ciutadana

  • El 13 de juny Ximo Huguet va prendre possessió com a alcalde d’Onda i des del primer moment en què va aterrar en el despatx de l’Alcaldia es va posar com a objectiu complir el programa de govern que va presentar en la cita electoral

Aquest matí s’han complit 100 dies del canvi polític en Onda que es va transformar en un nou govern socialista liderat per Ximo Huguet. L’alcalde d’Onda ha valorat davant de els mitjans de comunicació un inici de gestió municipal que ha qualificat “d’intens”.

Huguet ha assegurat que “han sigut tres mesos apassionats i productius per a la ciutat, però encara queda molt a fer i per això aquest equip de govern treballa dia a dia per a millorar la situació de la ciutat”.

210915 RP Ximo Huguet Alcalde de Onda

En aquest balanç, l’alcalde ha assegurat que “s’estan complit al cent per cent” els eixos del seu pacte de govern, basats en la cerca d’iniciatives que puguen dur-se a terme des de l’administració local per lluitar contra la desocupació, la dinamització econòmica, el foment de la participació ciutadana, la transparència i fer front a l’exclusió social i la pobresa en el municipi.

L’equip de govern ha posat en marxa iniciatives que generen ocupació com la Brigada Verda Municipal, i en breu s’iniciarà un Taller d’Ocupació i el Pla d’Ocupació Conjunt de les Administracions Valencianes. A més, des del Pacte Territorial de l’Ocupació, Onda ha mantingut la presidència i ha aconseguit el compromís de col·laboració de la Generalitat Valenciana en aquesta àrea, “quelcom que no succeïa des de 2012 a causa de l’abandó del Partit Popular”. També, s’estudien mesures fiscals per dinamitzar l’economia local i el petit comerç per combatre l’alta taxa de desocupació que existeix a Onda.

Entre les mesures de canvi impulsades pel nou Govern Municipal en aquests 100 dies es troba el foment de la participació ciutadana i iniciatives que responen a la transparència i a facilitar als onders l’accés a la informació. “A poc a poc estem obrint les portes de l’Ajuntament als veïns del municipi després de quatre anys d’opacitat informativa del PP. Els onders podran decidir en què es gasta el consistori els seus diners a través dels Pressupostos Municipals Participatius de 2016, ja tenen accés a les factures que es paguen perquè estan publicades en la Web i estem avançant en la creació del Portal de Transparència i Dades Obertes”, ha assenyalat l’alcalde Ximo Huguet.

Menció especial ha fet l’alcalde a la lluita contra l’exclusió social i la pobresa. Amb l’entrada del nou equip de govern, s’ha posat en marxa aquest estiu un menjador social ubicat en la parròquia San Bartolomé, que ha garantit els tres menjars al dia a 60 xiquets de la població, i a més s’ha mantingut la col·laboració amb el menjador del Centre de Dia durant tot l’any. Una altra projecte que ha destacat Huguet és la creació d’una Xarxa de lloguer social. L’alcalde socialista ha explicat que, “durant les primeres setmanes, l’equip de govern s’ha reunit amb les entitats financeres perquè posen a disposició habitatges i paral·lelament posarem en marxa, junt amb el Col·legi d’Advocats, l’Oficina d’Intermediació Hipotecària, a través d’un conveni”.

A pesar que en aquests cent dies l’equip de govern s’ha vist obligat a paralitzar alguns projectes no prioritaris a fi de rectificar la mala gestió econòmica que va realitzar el Partit Popular, que va deixar partides pressupostàries a zero euros i que ha portat a l’Ajuntament a una situació de desviació de dèficit de 1,7 milions d’euros, Huguet ha afirmat que “no estem disposats al fet que ens donen lliçons de gestió els que ens han portat a aquesta situació econòmica i menys des dels quarters d’hivern de la Diputació on hui es refugien a sou”.

Finalment, Huguet ha reconegut que “han sigut pocs dies perquè la gent perceba una millora al seu dia a dia. Ens queda molt treball per fer i mantenim el nostre compromís de dur a terme totes les iniciatives que ens vam proposar i per les quals els onders ens van atorgar la seua confiança”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.