Els onders participaran per primera vegada en l’elaboració dels pressupostos municipals

  • L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, junt amb el portaveu de EU, Iván Tauste, i al d’OSSP, Manuel Escrig, presenten la campanya #OndaParticipa2016 i anuncien que l’Ajuntament d’Onda treu les urnes perquè els veïns decidisquen en què ha d’invertir el consistori

“Som conscients que els diners són dels ciutadans i, per tant, són ells els que han de decidir en què volen que es destine. D’aquesta manera donem veu als ciutadans amb una nova forma de governar”, ha afirmat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, durant la presentació d’OndaParticipa2016.

180915 Presentación PP (IU,Alcalde,OSSP)

L’Ajuntament governat pels socialistes, amb el suport d’Onda Sí Es Pot (OSSP), Esquerra Unida (EU) i Compromís, insten als onders a proposar les inversions i serveis que els agradaria que es realitzaren en 2016. “La participació ciutadana era una de les accions prioritàries que vam pactar en l’Acord d’Investidura i el nostre compromís és ferm en aquest sentit, per això ja estem treballant en noves vies reals de participació”, ha destacat l’alcalde d’Onda, Ximo Huguet.

Des de dilluns que ve fins al 4 d’octubre, els majors de 16 anys empadronats en Onda, basant-se en el padró d’1 de desembre de 2014, podran depositar les seues propostes en unes urnes que estaran ubicades en la Casa de la Vila, el Local d’Associacions i la Casa de la Cultura. L’Ajuntament administrarà les paperetes per a la votació a través de la pàgina Web, www.onda.es, en la que s’habilitarà una finestra per a això i on s’haurà d’introduir el DNI.

Una vegada acabat el procés, els tècnics de l’Ajuntament valoraran les propostes dels veïns del municipi. D’entre totes elles, triaran les 10 més viables, que seran sotmeses a la votació dels onders entre els dies 2 i 5 de novembre, a través de les urnes i la Web. D’aquesta manera, “seran els ciutadans els que es pronuncien novament i trien, d’entre aquestes 10, les que consideren que són les tres inversions més prioritàries per a 2016”.

L’alcalde d’Onda, Ximo Huguet, ha destacat que amb aquest nou procés, “l’Ajuntament d’Onda revoluciona el concepte de democràcia participativa i dóna un salt qualitatiu en transparència per primera vegada en el municipi, a més de complir amb un dels punts que estaven inclosos en el programa de govern dels socialistes”.

Per la seua banda, el portaveu d’Esquerra Unida, Iván Tauste, ha mostrat la seua satisfacció “en veure com es compleix un dels tres pilars fonamentals del nostre programa que eren: transparència, ocupació i participació ciutadana”. A través d’aquesta iniciativa, Tauste ha explicat que “els onders tornen a prendre les regnes” i els convida a “formar part en aquest projecte, primer escrivint les seues propostes i després en les votacions. Segur que si la seua idea ix endavant se sentiran orgullosos i així ho transmetran als seus”.

Finalment, el portaveu d’OSSP, Manuel Escrig, ha destacat que “trenquem amb la lògica verticalista, de que la política es fa des de dalt”. Per a Escrig, la participació ciutadana és   “el cor i el motor bàsic de la transformació política que la nostra ciutat necessita i ha arribat l’hora que els onders puguen prendre decisions directes sobre els assumptes que li afecten”. En aquest sentit, OSSP considera que “és imprescindible fomentar la participació ciutadana en la nostra població, tal com indicàvem en el nostre programa electoral. En aquesta línia continuarem treballant, ja que és la nostra prioritat”.

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.