L’Ajuntament d’Onda publica a la Web totes les factures aprovades en Junta de Govern

  • El govern socialista aconsegueix que el consistori torne a ser transparent, obert i proper, a través de diverses mesures com la publicació de les factures pagades o la creació del Portal de Transparència

El nou equip de govern s’ha proposat des del primer dia fer de l’Ajuntament d’Onda una “Administració de cristall” per a complir amb els criteris de transparència que marcaven el seu programa de govern. Des de l’entrada al govern dels socialistes, en la Web de l’Ajuntament es publiquen les factures que s’aproven en la Junta de Govern, en la qual també participen Compromís i Esquerra Unida.

D’aquesta manera, les factures han deixat de ser un tema tabú per als grups de l’oposició, com succeïa en l’anterior legislatura popular, i els onders poden saber en què es gasta els diners l’Administració local. Concretament, l’alcalde d’Onda ha assenyalat que, en aquests moments, la Web municipal mostra la relació de pagaments que ha fet front l’Ajuntament fins al mes de juliol per valor de 684.703 euros corresponents a factures sense pagar de l’anterior equip de govern.

170815 web municipal val

Més mesures per la transparència

Davant la necessitat d’aconseguir un Ajuntament més obert i transparent que governe per i per als onders i estimule la participació d’aquests, l’equip de govern elabora al costat del departament d’informàtica i a altres institucions un “Portal Obert i per la Transparència”. A través d’ell, els ciutadans podran consultar d’una manera fàcil i ràpida tota la informació municipal i intervenir de forma directa en assumptes relatius al consistori.

En aquest sentit, l’alcalde d’Onda ha explicat que, “des del primer dia estem treballant en aquest projecte ambiciós, perquè l’Open Data de l’Ajuntament siga una realitat al més prompte possible i superar amb escreix els índexs de transparència que avaluen organismes independents com el de Transparència Internacional d’Espanya”.

D’altra banda, Huguet ha recordat una altra de les mesures de transparència que va engegar en accedir al govern. L’alcalde va permetre l’accés als despatxos municipals a tots els grups polítics de l’Ajuntament sense limitar l’horari. Huguet, que considera la transparència com un dels pilars bàsics de la seua gestió, va invalidar així el “decret de Salvador Aguilella que va impedir en la passada legislatura les funcions de control i fiscalització a la resta de grups polítics”.

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.