Huguet i Soler defensen l’educació pública i de qualitat i expliquen front la comunitat educativa les mesures socialistes

  • El candidat socialista a l’alcaldia d’Onda, Ximo Huguet, i el vicesecretari d’educació del PSPV-PSOE, Miguel Soler, expliquen   mesures en matèria d’educació, com la gratuïtat de l’educació als 2 anys o la garantia de llibres de text gratuïts en totes les etapes obligatòries de l’educació

El candidat socialista a l’alcaldia d’Onda Ximo Huguet i el vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE, Miguel Soler, s’han reunit a l’Espai Ciutadà amb membres de la comunitat educativa d’Onda per abordar diversos punts sobre educació i explicar les propostes de govern més destacades en esta matèria.

 300415 Huguet y Soler EDUCACION 2

Ximo Huguet ha explicat que “els socialistes d’Onda sempre hem apostat per una educació pública, de qualitat i digna”, al temps que ha recordat que “amb govern socialista es van invertir 14 milions d’euros per la construcció i reforma de les escoles, vam posar tots els mitjos necessaris per al pagament del transport escolar i també vam crear el xec guarderia i el bono per als llibres”.

A més, Huguet ha garantit que “quan governem a Onda continuarem invertint i apostant per l’educació, ja que és la base de la igualtat d’oportunitats i, per tant, anem a seguir apostant per ella amb mesures concretes com les beques per al pagament de la matrícula universitària”. D’altra banda, Ximo Huguet també ha destacat que “anem a posar en marxa les beques de segona oportunitat, perquè la gent que està a l’atur es puga tornar a integrar al món educatiu”.

Per la seua part, Miguel Soler, ha dit que “els socialistes valencians pensem que l’educació és el millor instrument que té una societat per a apostar per el present i pel futur, i per tant, tenim una proposta de programa de govern autonòmic per a donar una resposta a la gent i que tinguen la millor educació possible per als seus fills i filles”. En este sentit, el vicesecretari d’Educació del PSPV-PSOE ha explicat que s’ha elaborat més de 150 mesures en matèria d’educació, entre les quals destaque el compromís de que tots els xiquets i xiquetes de 2 anys, que els seus pares o mares vulguin escolaritzar, tindran una plaça pública gratuïta”.

En quant als llibres, Miguel Soler ha garantit que, a partir del curs 2016/2017, el sistema de préstec de llibres serà totalment gratuït en la educació obligatòria   a més de destacar una ferma aposta per la Formació Professional creant 20 mil places noves.

El socialista també ha assegurat que “serà prioritat del pròxim govern de Ximo Puig que els centres tinguen aules matineres, obertura també per la vesprada, menjador escolar tot l’any (també a l’estiu), així com activitats de recuperació per a alguns i d’aprofundiment per a uns altres, segons les necessitats de l’alumnat”.

Finalment, Miguel Soler també ha garantit que durant la propera legislatura s’incrementarà el professorat en 5.000 docents més, front els 4.000 que s’han perdut als últims anys.

300415 Huguet y Soler EDUCACION 3

Share Button

Un comentario

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.