El Consell pretén eliminar la línia en català a l’ensenyament

S’hi impartirien classes en català, espanyol i en una altra llengua a parts iguals · Es començaria a aplicar el curs 2012-2013

El conseller d’Educació valencià, Alejandro Font de Mora, ha anunciat avui que pretén imposar en l’ensenyament públic una sola línia que integri el català, l’espanyol i una altra llengua, principalment l’anglès, de tal manera que el català i l’espanyol tinguin un mínim del 33% de presència en les classes i l’altra llengua un màxim del 33%. Font de Mora ha dit que aquest model es podria començar a aplicar el curs 2012-2013 i que la implantació hauria de ser progressiva.

Així, ha explicat que la conselleria prepara un esborrany, el qual preveu una sola línia d’ensenyament i, per tant, eliminar els programes lingüístics existents. Ho ha dit en la inauguració de les segones Jornades de Plurilingüisme al País Valencià, en què ha defensat: ‘És el model que hem defensat aquests anys, el model que vam proposar durant la campanya electoral i el model que, majoritàriament, entenem que ha estat refrendat per l’electoral valencià’.

El conseller ja va dir, el mes de novembre passat, que el govern treballava per implantar un model lingüístic semblant al que ha promogut el govern gallec, també del PP. El model gallec, que va motivar grans protestes i manifestacions contràries l’any passat, propugna una sola oferta per a tot el sistema educatiu i estableix percentualment el grau d’ús de gallec, espanyol i anglès. D’aquesta manera, elimina la possibilitat de fer totes les assignatures en gallec.

Vist a: vilaweb.cat

Share Button

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.